preloader

Ouderenzorg

 

Samen naar een PREZO kwaliteitssysteem

15 januari 2020
 

Op vlak van kwaliteitsbeleid werd 2020 vooral een jaar van uitschrijven en implementeren van heel wat procedures m.b.t. COVID en dit in functie van het organiseren van vormingsmomenten betreffende veiligheidsvoorschriften, het opvolgen van de richtlijnen van de overheid, opvolging van het financiële luik, de communicatie naar bewoners, families en medewerkers, de vele (digitale) overlegmomenten met de kwaliteitscel, de CRA, diensthoofden, het ziekenhuis,…

Het PREZO-verhaal kende in 2020 geen vervolg, maar wordt in 2021 terug ten volle opgenomen. Ook alle andere geplande kwaliteitsprojecten worden in 2021 en 2022 verder uitgewerkt. Al belooft het ook in 2021 een uitdagend jaar te worden.

 

Het kwaliteitsmodel PREZO werd specifiek ontwikkeld voor de ouderenzorg en aangepast op maat van Vlaamse woonzorgcentra door Zorgnet-Icuro.

Jolien Demyttenaere, stafmedewerker kwaliteit en procesoptimalisatie