preloader

az Glorieux

 

Stockartikelen voortaan sneller verdeeld

4 februari 2020
 

In een magazijn of opslagplaats worden goederen tijdelijk opgeslagen. Omwille van veroudering werd het magazijn in het ziekenhuis volledig vernieuwd én ingedeeld in verschillende locaties. Zo onderscheiden we een steriel en niet steriel magazijn, schoonmaakmagazijn en administratie-magazijn. Producten worden per locatie opgeslagen en via een digitaal systeem wordt nagegaan welk goed zich op een bepaalde locatie bevindt, en in welke hoeveelheid.

Bij de indeling werd rekening gehouden met de doorloopsnelheid van de goederen en de meest logische en veilige looproutes voor de medewerkers. Door deze procesoptimalisatie binnen het logistiek proces door te voeren worden stockartikelen binnen het ziekenhuis sneller opgehaald en vlotter verdeeld.

 

Door de routes beter uit te werken hebben we het bijkomende voordeel dat de looplijnen korter worden, waardoor de efficiëntie van de medewerkers wordt verhoogd.

Rebecca Bollens, diensthoofd schoonmaak en logistiek