preloader

az Glorieux

 

Een rookvrije campus

28 augustus 2020
 

Op de campus van az Glorieux is roken, zowel binnen als buiten, alleen nog toegelaten in de voorziene rookpunten op de campus. Dit betekent dat patiënten, bezoekers en medewerkers bij het betreden van de campus enkel nog mogen roken in de daarvoor voorziene rokersruimtes. De rokersruimtes kregen een nieuwe look & feel op basis van de huisstijl en verschillende tips om te stoppen met roken werden binnen de rookruimte geïntegreerd. Op verschillende plaatsen op de campus werden herhalingsborden geplaatst.

Door de mix van interventies, vertrekkende vanuit het wettelijk rookverbod in de binnenruimten, uitgebreid met lokale afspraken over roken in de buitenruimten en omgeving, ondersteund door een positieve sensibilisering van rokers en niet-rokers, hopen wij een succesformule te vinden om de campus rookvrij te houden.

Elke dag opnieuw proberen mensen te stoppen met roken. Misschien ben jij wel één van hen. Toch is dit allesbehalve evident. Het ziekenhuis biedt een adequate ondersteuning van rookstop voor wie dit wilt en beschikt over een rookstopkliniek. Het team van de rookstopkliniek geeft jou een extra duwtje in de rug. Wij verhogen jouw slaagkansen.