preloader

az Glorieux

 

Animatievideo: waarom moet je wachten op de afdeling spoedgevallen?

26 november 2020
 

Mensen vragen zich wel eens af waarom ze soms uren moeten wachten op de dienst spoedgevallen. In samenwerking met Cast Animation en 15 andere ziekenhuizen (zie onderaan) werkten we de afgelopen maanden aan een animatievideo rond het triageproces op de dienst spoedgevallen.

Deze video werd ontwikkeld met het oog om de werking van de dienst spoedgevallen te verduidelijken en meer begrip voor de eventuele wachttijden op te brengen.

Wij streven ernaar om alle patiënten zo snel en goed mogelijk te helpen. Patiënten met de meest dringende klachten krijgen daarom voorrang, dat heet triage. Volgens de aard en ernst van je ziekte of letsel kent een verpleegkundige je een urgentiecode toe. Zo kunnen wij de gepaste hulpmiddelen en artsen inzetten waar ze het hoogst nodig zijn. Ook andere factoren kunnen de wachttijd beïnvloeden. Wij leggen het voor u uit aan de hand van onderstaande video.

 

Deze video wordt geluidloos afgespeeld in de wachtzalen van de afdeling spoedgevallen.

Andere deelnemende ziekenhuizen: Jan Yperman Ziekenhuis, AZ Alma, AZ Sint-Lucas, Ziekenhuis Geel, AZ Groeninge, AZ Sint-Vincentius Deinze, H. Hartziekenhuis Mol, AZ Rivierenland, AZ Glorieux, O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, Az Damiaan, AZ Herentals, Imeldaziekenhuis en OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove, AZ Zeno.